Dit vinden onze cliënten


Vittorio van 4 jaar(!): blij met "onzichtbare" hoortoestellen

Een leuke kleuter van bijna 5 jaar. Niets aan te merken. Hij speelt vrolijk mee met de andere kinderen op school. “Toch heeft Vittorio een aangeboren gehoorverlies aan beide oren,” vertelt zijn moeder Sophal. “Toen hij 1 jaar was heeft hij al eens een poosje vrij grote hoortoestellen achter het oor gedragen. Maar hij deed ze steeds af. We hebben het een paar jaar zo gelaten en uiteindelijk kwamen we bij François Nicolle terecht. Hij heeft voor ons gezocht naar ‘onzichtbare’ hoortoestellen die helemaal in het oor passen. Dat was vanaf het begin een succes, hij was er heel snel aan gewend. Vittorio draagt ze nu ruim een half jaar. Hij doet het nu goed op school.”
// Lees verder..

Topmodel Kim Feenstra: "Niemand ziet dat ik hoortoestellen draag!"

Topmodel Kim Feenstra draagt al jarenlang hoortoestellen van Francois Nicolle. Tot volle tevredenheid. “Ik ben al vanaf mijn jeugd slechthorend. Maar in mijn internationale modellenwerk kan ik me geen opvallende apparaten permitteren. Daarom ben ik zo blij met de superkleine toestelletjes van Francois Nicolle. Recent heeft Francois de allernieuwste Starkey Haute Hearing bij mij aangemeten. Onzichtbaar, niemand ziet dat ik hoortoestellen draag. Maar de luistereigenschappen zijn geweldig!”
// Lees verder..

Dj Michael Mendoza: "Altijd gehoorbescherming!"

De bekende dj Michael Mendoza draagt tijdens zijn werk altijd gehoorbeschermers. “Wanneer ik moet draaien of uitga, heb ik ze altijd in. Het geluidsvolume in de clubs waar ik draai is al gauw 100 decibel. Dat is gevaarlijk als je er een paar uur aan bent blootgesteld. François Nicolle heeft me goed geadviseerd en ik ben heel tevreden met mijn nieuwe gehoorbeschermers. Ze filteren het harde geluid weg, maar ik kan alles toch prima horen. Ik heb ze al aanbevolen aan veel collega’s. Maar het is ook een goede tip voor jongeren die vaak naar disco's of popconcerten gaan.”
// Lees verder..

"Wat een mogelijkheden biedt de nieuwste hoortechniek"

‘Ik draag al zo’n zes jaar een hoortoestel,’ zegt de heer Paul Feij (70) van de gelijknamige autorijschool in Amsterdam. ‘Maar ik kreeg steeds meer moeite om mensen te verstaan in een druk gezelschap. Vaak kon ik dan beter mijn apparaat uit doen, dan hoorde ik beter. Sinds kort heb ik twee nieuwe Bernafon hoortoestellen uit het Haute Hearing top-segment van François Nicolle. Ik sta verbaasd over de vorderingen die de hoortechniek de afgelopen jaren heeft gemaakt. Nu kan ik mijn gesprekspartners zonder moeite verstaan, ook in een rumoerige omgeving!’
// Lees verder..

Richard (44): "Nog veel te jong voor een hoorapparaat"

“Op mijn veertigste kreeg ik na een operatie in het ziekenhuis te horen dat het gehoor van één oor dusdanig slecht was dat ik eigenlijk een hoorapparaat moest gaan dragen. Dat was best even slikken,” zegt Richard (nu 44) uit Uithoorn. “Ik zag dat echt nog niet zitten. Zeker omdat de KNO-arts vertelde dat mijn gehoor zo slecht was dat ik geen apparaat in het oor kon nemen, maar alleen een gehoorapparaat achter het oor. Ik voelde me echter veel te jong om met een hoorapparaat achter het oor te lopen.”
// Lees verder..

Fotograaf Michael Graste: "Bizar wat ik allemaal nu hoor"

De bekende fotograaf Michael Graste (30) uit Amsterdam is al sinds zijn jeugd slechthorend. Lastig, want hij werkt voor zijn reportages veel met beeld en geluid. Toen hij enkele jaren geleden bij François Nicolle hoortoestellen aanschafte ging er een wereld voor hem open. “Ik herinner me nog goed dat ik voor het eerst met mijn nieuwe hoortoestellen naar buiten ging. Het was in een winkelcentrum. Bizar… ik hoorde zo veel geluiden en verstond zelfs wat de mensen om mij heen zeiden!”
// Lees verder..

Mevrouw De Vries (81): "Ik geniet weer van concerten."

“Dat je gehoor achteruit gaat, heb je zelf vaak niets eens zo in de gaten,” zegt mevrouw De Vries * (81) uit Amsterdam. “Het ging bij mij heel geleidelijk. Maar ik merkte wel dat de radio steeds harder moest. Toen ik mijn gehoor liet testen door François Nicolle, bleek mijn gehoor behoorlijk achteruit te zijn gegaan. Ik heb nu al een aantal jaren kleine hoortoestellen die helemaal in het oor passen. Daar ben ik heel tevreden over. Ik ga graag naar concerten in het Concertgebouw en ik kan alles perfect horen.”
// Lees verder..

"Dank voor de prima service!"

'Zo maar'. Dat was de titel van het mailtje van de heer Rob K. uit Almere. 'Dank voor de prima service. Nieuwe APP gekregen, alles weer afgesteld, kortom een dikke tien. En de de voor mij nieuwe man aan de receptie: wees zuinig op hem, kan niet beter. Nu stop ik met complimenten, anders gaan jullie naast de schoenen lopen. En dat is ook niet goed..." 
// Lees verder..

Mevrouw Spanjer: "Geen zichtbare hoortoestellen."

Bij mevrouw M.M. Spanjer (61) uit Kampen werd in het ziekenhuis na een whiplash een aanzienlijk gehoorverlies geconstateerd: aan beide oren meer dan 40%. Ook had ze veel last van oorsuizingen. “Een plaatselijke audicien vertelde dat kleine hoortoestellen voor mij niet mogelijk waren. Mijn gehoorverlies was te groot. Ik kreeg een offerte voor twee toestellen achter het oor. Maar ja, als vrouw ben je toch een beetje ijdel. Ik wilde geen zichtbare hoortoestellen en stelde het uit.”
// Lees verder..

De heer Sweering: "Minder last van oorsuizen dankzij hoortoestellen."

De heer Sweering (59) uit Alkmaar heeft al zijn hele leven last van tinnitus (oorsuizen). “Het is aangeboren, ik hoor constant een fluittoon. Er is weinig aan te doen, ik heb al van alles geprobeerd. In een advertentie van François Nicolle Hoortoestellen las ik dat hoortoestellen mogelijk een gunstig effect kunnen hebben bij tinnitus. Omdat mijn gehoor ook achteruit was gegaan, heb ik meteen een afspraak gemaakt. Ik heb nu twee superkleine hoortoestellen die helemaal in het oor passen. Het oorsuizen is er nog wel, maar het is een stuk dragelijker omdat ik nu veel beter kan horen.”
// Lees verder..

De heer Vermeulen: "Geen oorsuizingen meer!"

Oorsuizingen kunnen heel hinderlijk zijn. De heer P.J. Vermeulen (72) uit Amsterdam kan er over meepraten. “ ’s Morgens bij het opstaan hoor ik een vervelend lawaai in mijn hoofd. Het is een hoge, onafgebroken toon. Maar zodra ik mijn beide hoortoestellen in doe, is het hinderlijke geluid weg! Ik draag ze dan ook van ‘s morgens vroeg tot ’s avonds laat.”
// Lees verder..

De heer Bart Appels: "Tevreden met topproduct."

De heer Bart Appels (69) uit Amstelveen werd via een vriend attent gemaakt op de winkel van François Nicolle in Amsterdam. “Ik voelde me er meteen op me gemak. De mensen daar nemen alle tijd voor je en leggen alles zeer deskundig uit. Niets dan lof voor de service, ik voelde totaal geen druk iets te moeten kopen. De hoortoestellen die ik nu draag zijn echt een topproduct.”
// Lees verder..

De heer Meijerhoven: "Ik geniet weer van muziek."

“Als ik ’s morgen opsta, is het eerste wat ik doe: mijn bril opzetten en mijn hoortoestel indoen,” zegt de heer Rob Meijerhoven (66) uit Alphen a/d Rijn. “Ik zou niet meer zonder kunnen. En sinds ik een van de nieuwste hoortoestellen draag, kan ik weer heel fijn naar muziek luisteren.”
// Lees verder..

Mevrouw Tomic: "Eindelijk onzichtbare toestellen."

“Ik wilde dolgraag van die kleine hoortoestellen die je vrijwel onzichtbaar in het oor kunt dragen,” zegt mevrouw Marinka Tomic (26) uit Amsterdam. “Jarenlang heb ik toestellen achter het oor gehad. Toen ik in 2008 op zoek ging naar nieuwe apparaten, verzekerden deskundigen me dat kleine toestellen voor mij niet mogelijk waren. Uiteindelijk bleek bij François Nicolle het tegendeel. Nu draag ik mini-toestellen in het oor. Je ziet er niets van en ik ben er heel tevreden over.”
// Lees verder..

De heer Hansen: "Na veertien dagen was ik al om

De heer Jan Hansen (80) uit Amsterdam merkte ongeveer drie jaar geleden dat zijn gehoor achteruitging. “Daarom heb ik destijds twee ‘achter het oor’-hoortoestellen aangeschaft bij een grote winkelketen. Maar omdat ik een beetje ijdel ben, vond ik het vervelend dat je die apparaten zo goed kon zien. Ik wilde liever onzichtbare toestellen. Bij François Nicolle heb ik nu kennisgemaakt met Clarity-hoortoestellen die helemaal in het oor passen. Ik mocht ze een maand op proef, maar ik was na veertien dagen al ‘om’. Voor mij geen andere apparaten meer!”
// Lees verder..

Mevrouw Lies Hansen: "Ik versta de klanten weer."

‘Lies Hansen Light & Design’ is al jaren een vertrouwd adres in Utrecht en omstreken voor lichtadviezen, lichtarmaturen en designartikelen. Mevrouw Lies Hansen (71) is nog geregeld in de winkel te vinden. “Ik help mijn dochter een handje. Het dagelijkse contact met klanten vind ik heerlijk, daar blijf je jong bij. Het enige probleem is dat mijn gehoor de laatste jaren behoorlijk achteruit is gegaan. Dat is natuurlijk erg lastig in de winkel. Maar dankzij mijn nieuwe hoortoestellen gaat het nu weer uitstekend."
// Lees verder..

Mevrouw Hulscher: "Fijn geholpen bij Francois Nicolle"

“Een poos geleden heb ik hoortoestellen aangeschaft bij een filiaal van een grote keten,” vertelt mevrouw Ellen Hulscher uit Amstelveen. “Maar ik heb ze nauwelijks gedragen. Ze bevielen helemaal niet. Ik ben er een paar keer mee teruggeweest, maar ze konden me niet goed helpen. Toen zag ik een advertentie van François Nicolle Hoortoestellen in Amsterdam. Daar werd ik heel gastvrij ontvangen en erg prettig geholpen. Het was echt een verschil van dag en nacht met mijn eerdere ervaringen. Ik heb nu twee Siemens hoortoestellen achter het oor, die bevallen heel goed.”
// Lees verder..

Kleinkinderen blij: "Oma kan weer goed horen!"

Slechter horen op latere leeftijd is helaas geen zeldzaamheid. Dat heeft ook de echtgenote van de heer Th. Hesseling uit Amsterdam ervaren. “Mijn vrouw (79) kreeg ruim vijf jaar geleden steeds meer moeite met horen. Gesprekken voeren met de kinderen en kleinkinderen werd lastig. Het was ook heel vermoeiend. Ze moest telkens voorover zitten en zich erg inspannen alles te verstaan. Met twee nieuwe hoortoestellen gaat het veel beter. Ook de kleinkinderen vinden het fijn dat oma weer goed kan horen.”
// Lees verder..

De heer Valkering: "Toestel zit helemaal in het oor."

De nieuwste hoortoestellen zijn onzichtbaar te dragen in de gehoorgang. Het toestel verdwijnt dus helemaal in het oor. Is dat niet een beetje eng? “Helemaal niet,” zegt de heer J.C. Valkering (81) uit Egmond-Binnen. “Je voelt er niets van. Met een draadje trek je het toestel er zo weer uit. Ik heb helemaal niet het gevoel dat ik een gehoorapparaat draag.”
// Lees verder..

"Niemand merkt dat ik hoortoestellen draag"

“Omdat ik een representatieve functie heb, wil ik eigenlijk niet graag dat iemand ziet dat ik hoortoestellen draag,” zegt mevrouw Van Hasselt (61) uit Amsterdam. “Ik heb nu twee Siemens hoortoestellen en niemand merkt er iets van. Voorheen moest ik me heel erg inspannen in een vergadering om iedereen te kunnen verstaan. Dat was heel vermoeiend. Maar nu gaat dat uitstekend!”
// Lees verder..

Mevrouw Vermeij: "Weer goed horen in zwembad"

“De hoortoestellen die ik nu draag zijn voor mij ideaal,” zegt mevrouw Marijke Vermeij (68) uit Heiloo. “Je ziet er vrijwel niets van: ze zitten helemaal in beide oren en werken perfect. Ik werk als zweminstructrice in een zwembad en heb nu geen last meer van de echogeluiden. Voorheen had ik moeite mensen in het bad te verstaan, maar nu gaat dat prima.”
// Lees verder..

De heer Stoffel: "Je ziet niets van die hoorapparaten."

“Voor mij zijn de nieuwste hoorapparaten een uitkomst,” zegt de heer J. C. Stoffel (64) uit Amsterdam. “Ze verdwijnen helemaal in je oor, vrijwel onzichtbaar. Ik kan nu normaal gesprekken voeren of telefoneren. Ook vergaderingen kan ik weer goed volgen, terwijl ik voorheen soms moest raden wat er gezegd werd.”
// Lees verder..

Waterdicht hoortoestel uitkomst voor weerman Reinier van den Berg

Meteoroloog en weerman Reinier van den Berg is gefascineerd door extreme weersomstandigheden. In Nederland en ver daarbuiten. Hij heeft een voorliefde voor tornado’s en probeert daar in Amerika zo dicht mogelijk bij in de buurt te komen. Lastige omstandigheden, die niet goed samengaan met een regulier hoortoestel. “Daarom draag ik de Siemens Aquaris: dit toestel is 100% water- en stofdicht.”
// Lees verder..

Mevrouw Olsthoorn: "Blij met allergievrije hoortoestellen"

Oorstukjes van een hoortoestel kunnen soms allergische reacties en huidirritatie in het oor veroorzaken. Dat ondervond ook mevrouw E.M. Olsthoorn (67) uit Alkmaar. “Ik heb wat dit betreft slechte ervaringen met hoortoestellen die ik kreeg aangemeten bij een filiaal van een grote keten. Omdat ik ook erg ontevreden was over de service daar, ben ik naar François Nicolle Hoortoestellen in Alkmaar gegaan. Nu heb ik twee superkleine, anti-allergene hoortoestellen. Ze verdwijnen compleet in het oor, je ziet er niets van. Ik hoor weer uitstekend en ik heb helemaal geen last van irritatie in het oor."
// Lees verder..

"Ik woon in Australie. Maar mijn hoortoestellen komen nog steeds uit Nederland."

De heer George van der Sluis woont in Perth, Australië. “Maar mijn hoortoestellen komen nog steeds van François Nicolle uit Nederland. Ik draag nu met plezier mijn derde paar. De service van François en zijn team heb ik hier in Perth nog niet kunnen vinden. Hij en zijn medewerkers zijn top!”
// Lees verder..

De heer Gille: "Zelfs fluisterende kleindochters hoor ik weer!"

Door een val op het hoofd ging de heer G. Gille (72) uit Mijdrecht slechter horen. “Ik kon mensen steeds slechter verstaan, vaak raadde ik maar wat gezegd werd. Volgens de KNO-arts had ik echt hoortoestellen nodig, mijn gehoor was voor 50% achteruitgegaan. Maar ik wilde eigenlijk niet met grote apparaten achter het oor lopen. Een familielid had bij François Nicolle kleine, onopvallende hoortoestellen aangeschaft en was daar heel tevreden over. Ik draag nu ook twee Clarity hoortoestellen. Ze verdwijnen helemaal in het oor, je ziet er niets van.”
// Lees verder..

"In-het-oor toestellen waren voor mij wel degelijk mogelijk"

“Mijn achter-het-oor hoortoestellen van 7 jaar oud waren aan vervanging toe en ik wilde graag toestellen die in het oor passen,” zegt de heer A. Oost (61) uit Andijk. “Bij enkele hoortoestelwinkels van grote ketens kreeg ik te horen dat deze in-het-oor toestellen voor mij niet geschikt waren. Maar bij François Nicolle in Alkmaar bleek dat dit wel degelijk mogelijk was. Ik heb nu twee Clarity hoortoestellen die perfect in het oor passen. Je ziet er vrijwel niets van, ik ben er zeer tevreden over.”
// Lees verder..

Dovenschool Gambia krijgt hoortoestellen

De heer en mevrouw Arendse uit Utrecht steunen een project voor doven in Gambia: 'St John's School for the deaf'. François Nicolle stelde een aantal hoortoestellen ter beschikking. "De hoortoestellen zijn met veel liefde en dank in ontvangst genomen," schrijft mevrouw Lidie Arendse. "Het was indrukwekkend deze spullen te mogen brengen op deze school." 
// Lees verder..