menu
home
ervaringen
nieuws
contact
en
logo

Specifieke zorgkosten, zoals de kosten van een hoortoestel, gelden als aftrekpost voor de inkomstenbelasting. In principe geldt de aftrek alleen als u geen gebruik maakt van een vergoeding via uw zorgverzekering. Maar in sommige gevallen kan het zelfs voordeliger zijn het hoortoestel te kiezen dat u wenst, zonder vergoeding van uw zorgverzekeraar. En vervolgens optimaal te profiteren van de belastingaftrek.

Ook als u bij de aanschaf van een hoortoestel een deel zelf betaalt, mag u misschien een gedeelte aftrekken. Aftrek geldt alleen als aan de volgende twee voorwaarden is voldaan:

Is de meerprijs ontstaan door een persoonlijke voorkeur, zoals bijvoorbeeld de kleur van een apparaat? Dan is het bedrag van de meerprijs niet aftrekbaar.

Betaalt u een verplichte eigen bijdrage? Of hebt u verplicht eigen risico? Dan mag u deze bijdrage of dat eigen risico niet aftrekken.

Wij adviseren u graag in een van onze sfeervolle winkels in Alkmaar of Amsterdam.

Gehoorverlies: van eenvoudig tot complex

De mate van gehoorverlies kan sterk variëren. Misschien kunt u nog wel persoonlijke gesprekken voeren. Maar dat lukt niet meer in een rumoerige omgeving zoals een restaurant. Of telefoneren gaat moeilijker. Bij elke situatie zoeken we de beste oplossing. 

HOME
WIE WE ZIJN
REACTIES CLIËNTEN
NIEUWS EN TRENDS
GRATIS HOORTEST

HOORTOESTELLEN
ONZICHTBAAR
IN HET OOR
ACHTER HET OOR
HAUTE HEARING: TOPSEGMENT

VERGOEDINGEN
VIA ZORGVERZEKERING
BELASTINGAFTREK

GEHOORBESCHERMING

CONTACT
WINKEL AMSTERDAM
WINKEL ALKMAAR
colofon
privacyverklaring

logo
Arent Janszoon Ernststraat 282
1082 LT Amsterdam Buitenveldert
Tel: 020 - 644 19 28
amsterdam@nicollehoortoestellen.nl
Geesterweg 5
1815 LA Alkmaar
Tel: 072 - 520 82 44
alkmaar@nicollehoortoestellen.nl